Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Hammerdal

Annons

Verksamhetsåret 2008 avslutades med stort julbord på Medborgarhuset den 6 december. Det inleddes med välkomstglögg och när alla gäster bänkat sig kom lucian Eva Karlsson med ett följe tärnor och stjärngossar, alla tillhör föreningens sångare, musikanterna Edvind, Putte och Sixten deltog från scenen med julsånger och julvisor under ledning av Alva. Gästerna intog därefter julbordets läckerheter och sedan var det dags att motionera ner maten med dans till Nils-Erix.

Sista månadsmötet för året var den 28 november. Ordförande Åke Andersson hälsade välkommen varpå föreningens sångare och musikanter inledde. Mötet öppnades och föregående protokoll upplästes och godkändes. Åke rapporterade från distriktsmötet där också landshövding Britt Bohlin medverkade och informerade om arbetsmarknaden. En inbjudan till Gysinge och styrelsekurs upplästes. Budgeten föredrogs och godkändes. Nya medlemmar hälsades välkomna. Styrelsen föreslog inmontering av en värmepump i PRO-lokalen, vilket mötesdeltagarna godtog.

Sten informerade om trafik och reflexer, han inbjöd intresserade medlemmar till en kurs i trafikkunskap, det informerades även om en studiecirkel om beredskapstiden som ska börja in på det nya året. Anita Larsson åtog sig att leda stavgång. Mötet avslutades och damer från Grenås och Görvik inbjöd till kaffe med skinkstutar, saffransbröd och pepparkakor.

Elvine och Julia inbjöd höstmiddag den 24 oktober, ett välbesökt arrangemang liksom musikcaféet med spelglada Lars-Håkans och skönsjungande Ingemar roade gästerna. Alva har hållit i gåbingon, Anne-Marie och Anna-Greta har skött bingospel i lokalen.

Vid högmässogudstjänsten den 2 oktober medverkade sångarna och musikanterna i kyrkan som i kyrksalen och damer med Eva i spetsen inbjöd till kyrkkaffe. Sångarna och musikanterna har träffats varje vecka, de har också underhållit gästerna på Åshamra vid två tillfällen. Caféträffar varje vecka med servering av kaffe och hembakat bröd och lotterier och vid vissa tillfällen deltar föreningens musiker och olika grupper står för serveringen, alla som vill är välkomna till fika och en trevlig samvaro. Boulegänget spelar varje vecka och de har deltagit vid kommunmästerskap i Hoting samt distriktsmästerskap i Hackås, vintertid flyttas spelet till medborgarhuset. Kommunen har anlagt en ny boulebana vid PRO-lokalen. Då banan ligger delvis in på kommunens mark beslutade fullmäktige att PRO som gåva fick överta den mot erforderliga förrättnings- och lagfartskostnader. Banan används även av SPF. Andra intresserade får också hyra efter förfrågan hos ordförande Åke Andersson.

 

Mer läsning

Annons