Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Frösön

Annons

Ett 80-tal medlemmar hade infunnit sig till årets första månadsmöte. Medlemmarna fick information om förändrade avgifter inom vården samt om ett högkostnadsskydd som införts för sjukresor från och med 2009. Resultatet av landstingets patientenkät som besvarats av omkring 4000 patienter redovisades. Vallaskolan hade gjort en förfrågan till PRO:s medlemmar om möjlighet till läxläsningshjälp och rastvakt som ett led i samverkan över generationsgränserna.

Vårens planerade resor presenterades, bland annat resor till Savalen i Norge, till Mellanfjärden och till Ostriket i Västerbotten.

Patientnämndens handläggare, Inger Lindholm, landstinget, berättade om verksamhetens mål som är att utifrån synpunkter och klagomål hjälpa enskilda patienter som fått problem i samband med besök i vården. Varje missnöjd patient leder till att tilltron till vården försämras. Exempel på frågor som kommit till patientnämnden är bland annat tillgängligheten på telefon, inställda operationer, inte fungerande vårdgaranti, brist på vårdplatser. Patientnämndens kansli finns i före detta landstingshuset, Fritzhemsgatan 1, Frösön.

PeO Wikström underhöll med storslagen sång med Taubemelodier och Elvislåtar, och avslutade med ” O store Gud”. Publiken lyssnade andäktigt och när sången tystnat utbröt applåder som aldrig ville sluta.

I vanlig ordning avslutades kvällen med kaffe och lotteridragning. Ordförande hälsade alla välkomna till årsmötet den 12 februari.

Mer läsning

Annons