Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Frösön

/
  • Maths O. Sundqvist underhöll tillsammans med Rolf Engberg samt Örjan och Folke Lindqvist.

Drygt 100 personer hade infunnit sig till säsongens sista medlemsmöte för PRO Frösön.

Annons

 

Inger Breil informerade om beslut som tagits i dels landstingets pensionärsråd och dels kommunens pensionärsråd. Den krympande ekonomin inom offentlig sektor blir allt mer tydlig i form av försämringar för de äldre. Landstingets besparing för 2009 på 200 miljoner medför konsekvenser för patienterna genom indragning av vårdplatser inom länssjukvården och försämring av service inom primärvården.

Läget är inte bättre inom kommunen, färdtjänsten dras ner från 40 resor till 26 resor per månad. Detta medför en besparing för kommunen på 1 miljon kronor, men en klar försämring för de som är i behov av färdtjänst. Personer i eget boende kommer att erhålla matlådor två gånger per vecka och dessa matlådor kommer att levereras av en privat entreprenör.

I annonsen inför medlemsmötet hade utlovats en hemlig gäst. Bröderna Lindqvist tillsammans med Rolf Engberg inledde underhållningen med den alltid populära Wiggen. Stämningen steg i väntan på den hemlige gästen, Folke Lindqvist underhöll med roliga historier och spänningen blev olidlig. Men då steg Maths O Sundqvist in på scenen till medlemmarnas stora förtjusning. Maths O underhöll tillsammans med orkestern i 45 minuter med blandad repertoar som till exempel Gamla Nordsjön eller var det kanske Storsjön, Trönderbrua, allsång med publiken Man ska leva för varandra och till slut Ovan där och Barnatro. Publiken var entusiastisk och Maths O Sundqvist tillsammans med bröderna Lindqvist erhöll stående ovationer.

Mötet avslutades med att styrelsen sjön Idas äldrevisa , en variant av skolavslutningarnas Idas sommarvisa och tillönskade alla en bra sommar.

Mer läsning

Annons