Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Frösön

Oktober månads möte besöktes av 75 personer.

Annons

Temat för dagen var matlådorna som levereras till brukarna inom hemtjänsten och då främst inom område Hornsberg.

Christina Taraldsson från vård- och omsorgsförvaltningen informerade om upphandlingen av matlådorna, som levereras två gånger per vecka till brukarna. Många mötesdeltagare hade åsikter om både innehållet och leveransen av lådorna. Kylskåpen i hemmen är inte gjorda för stora leveranser av matlådor och dessutom ska brukarna själva inhandla mjölk, smör och bröd samt övriga tillbehör som också ska rymmas, var en åsikt som kom fram. Christina Taraldsson berättade att den här typen av leverans av matlådor förekommer endast i Östersund, ingen annanstans i landet gör man så här. Alf Eliasson, chef för Östersunds städ och service, samt Janis representerade de som ska leverera matlådorna till brukarna, samt ta upp beställningar till kommande leveranser. Brukarna ska beställa sin mat fjorton dagar i förväg.

Attendo Care som är ny utförare av hemtjänsten i Hornsberg representerades av verksamhetschef Carita Jonsson som efterlyste ombud för brukarna i det kommande Förtroenderådet för hemtjänsten Hornsberg. Karl-Erik Hermansson berättade om hur det är att vara företrädare för anhöriga inom hemtjänsten.

Inger Breil informerade om kontakter med Frösö hälsocentral med anledning av klagomål på tillgängligheten samt om det kommande hälsovalet där patienterna från 1 januari 2010 får möjlighet att byta hälsocentral om så önskas. Den som vill stanna kvar som patient vid Frösö hälsocentral behöver inte göra något, endast de som vill byta hälsocentral ska göra ett skriftligt val.

Mer läsning

Annons