Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Frösön

November månads medlemsmöte besöktes av drygt 90 personer.

Annons

Ordförande K G Brygg hälsade välkommen och berättade att PRO Frösön fått erbjudande om nya lokaler för medlemsmöten, antingen i Vallaskolan eller Östbergsskolan, men ännu är inget bestämt. Medlemmarna var upprörda över sättet på vilket kommunen behandlar de äldre och menade att båda förslagen var förkastliga. PRO Frösöns styrelse fick kritik för bristande engagemang i kontakterna med kommunens företrädare.

En protestskrivelse mot Folksams förändring av grupplivförsäkringen delades ut och som undertecknades av så gott som alla medlemmar. Samtliga är upprörda över hur Folksam har hanterat denna fråga. Inger Breil informerade om att PRO på riksplanet har bokat in en träff med Folksam i december.

De närvarande fick också ytterligare information om möjligheten att välja hälsocentral från 1 januari 2010 och en glad nyhet är att ett av landstingets krav på hälsocentralerna, offentliga och privata, är att telefontiden ska vara 8-17 när hälsocentralerna är öppna.

Tina Stafrén från Krokom berättade mycket levande om hur hon som anhörig hade upplevt omhändertagandet av sin farmor när hon blev sjuk. En erfarenhet som hon ville dela med sig av var kontakten med biståndshandläggaren. Tina menade att blivande brukare och anhöriga behöver utbildning hur man ska hantera frågorna när biståndshandläggaren kommer in i bilden. Här gäller det att inte sitta och ta emot med vacker hand, utan man måste vara medveten om sina rättigheter, som till exempel något så självklart som rätt till hjälp med utevistelse. Tina prisade också den fantastiska personalen som trots knappa resurser gör allt de kan för att klara den totala situationen. Personalen har stora svårigheter att jobba enligt kommunens krav som ofta inte sammanfaller med socialtjänstlagen.

Kvällen avslutades med visning av Senior Shops kläder där ett antal medlemmar agerade som mannekänger.

Mer läsning

Annons