Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Fjällviolen

Annons

PRO Fjällviolen Funäsdalen har haft årsmöte på Hotell Funäsdalen. Mötet öppnades av ordförande Jenny Moen som hälsade ett 50-tal medlemmar välkomna. Därefter hölls parentation över avlidna medlemmar. Dagordningen fastställdes, nya medlemmar hälsades välkomna till föreningen.

Till att leda mötesförhandlingarna valdes Lars Danielsson. Ur verksamhetsberättelsen framgår att det är det är svårt att få någon att ta på sig styrelseuppdrag. Många ställer upp och hjälper till, men vill inte binda sig för uppdrag, vilket kommer att bli problem i framtiden.

Under året har föreningen haft besök av en representant från Röda korset som informerade om bland annat fallolyckor i hemmet. PRO-föreningen samarbetar med kommunen i ett projekt med trivselträffar och olika teman varannan vecka på Fjällsol. En trivselträff på Risnäsets fritidsområde i juni, med flötgröt, trubadur och lite roliga tävlingar. Lilla julafton hölls på Gyllene Bocken Ljusnedal, med 55 medlemmar. En resa till Lillhärdal under sommaren på Bygdespelet om Stor-Märit. Resa med 80 år och äldre till Ljungdalen, åtta chaufförer med bilar ställde upp, 24 deltagare hade hörsammat inbjudan. En shoppingresa till Östersund med 39 deltagare, medlemmarna såg också dagsföreställningen av Mamma Mia. En resa i december med 25 deltagare på film och shopping.

Jenny Moen har deltagit i en ordförandekonferens i Östersund, och i Kommunala pensionärsrådets möten i Sveg, Ines Olsson har också deltagit två gånger vid dessa möten. Jenny M. och Siv W. har deltagit i PRO:s aktion mot privatisering av biblioteken. Under året har som vanligt många medlemmar tillverkat alster till lotterierna. Föreningen har en aktiv motionsledare som håller igång alla med olika roliga aktiviteter som till exempel stavgång, boule, bowling och korvgrillning mitt i vilda skogen.

En sånggrupp som hållit på i många år och många glada sångare och två idoga spelemän och ledare Ragnar Dahlsten. Under året har skrivits in 13 nya medlemmar. Det är roligt ätt vara gammal i PRO!

Mer läsning

Annons