Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Bodsjö

/
  • Melemmarna i PRO Bodsjö fick en bra lektion i att binda blombuketter av trädgårdsmästaren Catarina Lindström (mitten). Ragnar Bengtsson och Birgit Nilsson lyssnade och lärde.

Annons

Två månadsmöten har skett, vid aprils månadsmöte träffades drygt 20 personer i vackert försommarväder vid Bodsjö kyrkas församlingshem.

Ordförande hälsade alla välkomna och överlämnade ordet till Kerstin Nordlund från Röda Korset som höll ett mycket intressant föredrag om fallolyckor bland 65+. Det är fler som omkommer i fallolyckor bland dem än totalt förolyckade i trafiken i alla åldrar per år.

Hon visade olika hjälpmedel som kan vara bra att ha i hemmet. Hon delade ut en checklista till varje person där man själv kan göra en egen kontroll av hemmet för att undvika en fallolycka.

Mötet beslutade att en planerad resa den 12 augusti ska genomföras, anmälan till resan är bindande. Mötet avslutades med goda smörgåsar och kaffe som Birgit Berg och Bo Rylander varit köksvärdar för.

Den 1 maj träffades återigen drygt 20 personer på Granparken i Finnäs. Ordförande hälsade alla välkomna. Dagens inbjudna gäst var trädgårdsmästaren Catarina Lindström från Bräcke handelsträdgård som visade och berättade om hur man tar till vara snittblommor på bästa sätt. Därefter arrangerade och visade hur man bygger upp en vacker blomuppsättning.

Den mycket vackra blomuppsättningen lottades därefter ut och lycklig vinnare blev Tekla Nilsson.

Bo Toresson rapporterade från senaste KPR-mötet i Bräcke där kommunen redovisade om olika äldreboenden.

Nästa arrangemang blir Åkerviken den 8 juli klockan 18 med Tjärnmyrbergar'n som underhållare samt kolbullestekning.

Mer läsning

Annons