Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Bodsjö

Årsmöte hölls på Hunge Folkets hus den 25 februari.

Annons

 Ett 30-tal medlemmar hade samlats, ordföranden Alf Leek hälsade välkommen, och höll parentation över under året avlidna medlemmar.

Ordföranden förklarade mötet öppnat och hälsade nya medlemmar välkommen, till ordförande för årsmötet valdes Sune Thander som började mötesförhandlingarna från dagordningen. Ordföranden börjar med att läsa verksamhetsberättelsen.

Under året har åtta månadsmöten hållits som cirkulerat mellan byarna i Bodsjö. Övriga aktiviteter under året har en Allsångskväll i Sidsjö, musikkväll i Åkerviken med Tjärnmyrbergar'n. Surströmmingsfest och julmiddag.

Boulespel är en mycket uppskattad samlingspunkt för medlemmarna, även besökare från närliggande PRO-föreningar deltar.

Föreningen anordnade soppluncher under 24 tisdagar med 46 portioner i snitt varje tisdag, denna verksamhet är mycket uppskattad av boulespelare, lastbilsåkare och andra yrkesverksamma personer i trakten. Fyra i kärntruppen entusiastiska damer som heter Marianne Öhlund, Eva Larsson, Joyce Larsson och Birgitta Persson kokar soppa och bakar bröd.

Kassör Bo Toresson redogjorde för det gångna årets ekonomi, som medförde en liten förlust på cirka 500 kronor. På tre medlemsmöten bjuder föreningen på förtäringen, likaså surströmmingsfesten och julmiddag på Jämtkrogen i Bräcke varför årets inkomster inte räcker, men föreningen har en stabil ekonomi.

Mötet beviljade styrelsen ansvarsfrihet för året som gått.

En lång lista på val vidtog och de flesta funktionärer fick fortsatt förtroende. Till ordförande omvaldes Alf Leek likaså kassör Bo Toresson, sekreterare Elsy Sandbom, vice ordförande Berit Norberg Nyström och ledamot Bo Rylander har ett år kvar av sitt mandat.

I valberedningen blev det nyval av tre personer Birgitta Persson, Berit Jönsson och Eva Larsson.

Ordförande Alf Leek tackade mötesordförande Sune Thander med att överräcka en presentpåse med ostar från Smååkrans getgård.

Efter mötet bjöds alla närvarande på en god middag. Bengt och Åke från Ånge underhöll med musik och sång både före och under middagen.

Mer läsning

Annons