Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Bodsjö

/
  • Guckuskon är verkligen värd att leta upp och beundra. Så gör från vänster Birgit Nilsson, Bo Rylander och Birgitta Persson som organiserat blomstervandringen.

Veckan före midsommar blommade guckuskon för fullt i Bodsjötrakten.

Annons

PRO Bodsjö bestämde redan medan snön låg kvar att ordna en blomstervandring för att just titta på den vackra orkidén. Bo Rylander, Bodsjö, Birgitta Persson, Hunge och Birgit Nilsson, Sidsjö utsågs till spanare och arrangörer för detta besök i naturen. Och medlemmarna hade larmats per telefon om att det den 20 juni var dags att dra på stövlarna och åka till Bodsjöbyn, där Bo Rylander hade hittat de blommande rariteterna.

Cirka 15 medlemmar mötte upp och vandrade ner mot de fuktiga markerna nära Bodsjön. Där hittades grupp på grupp av de vackra blommorna, som beskådades och fotograferades. Midsommarblomster och smörblommor hamnade i skymundan denna dag.

Därefter styrdes färden till Kyrkkilen, en avlägsen ödegård med anor från 1600-talet. Där dukades matsäcken upp medan Rubert Nilsson, ledamot i kyrkorådet sakkunnigt berättade. Gården donerades en gång till Bodsjö församling, och beboddes fram till 1960-talet av arrendatorer. Mangårdsbyggnad och alla kringliggande hus genomgår en omfattande renovering.

SPF Östjämtland och HRF Ragunda har genomfört en trevlig båtresa med fartyget m/s Ådalen III på Ångermanälven. Båtresan från Sandslån tog fyra timmar och man passerade Kramfors och sedan under Sandöbron och den mäktiga Höga Kustenbron.

Ådalen III tar 250 personer och ombord serverades en god skärgårdsbuffé och guidning samt underhållning av Ådalsduon. Det fina vädret bidrog också till att resan blev en fullträff.

På bussfärden åter till Östjämtland passerades Multrå, där Ådalsdiktaren Pelle Molin föddes. Karl-Eric Hoflin informerade om Molins folkliga historier ur ”Ådalens poesi”. Han berättade även om ”Kams” och om ”En ringdans medan mor väntar”, där Salmon på väg efter barnmorskan råkade ut för en stor aggressiv björn.

På vägen hem sjöngs allsång med de gamla sommarmelodierna, och stort tack framfördes till de som ordnat den trevliga resan samt till busschauffören Valter, som rattat bussen.

Mer läsning

Annons