Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Åredalen

Annons

PRO Åredalen har firat sin lillejul på Ånns värdshus där ett 40-tal medlemmar mött upp. Ordförande Karl Uno Wisén hälsade alla välkomna och inledde sammankomsten med ett medlemsmöte.

Inför avslutning av innevarande verksamhetsår konstaterades att föreningen inte legat på latsidan utan genomfört en hel del aktiviteter, bland annat ett antal studiecirklar till exempel ”Dalarna” med sikte på uppföljande resa, ”Vårt dramatiska sekel, 1900-talet på väg, diabetes” med flera.

Aktive reseledaren Hans Lundin har kommit med uppslag till resor samt planerat och genomfört två bussresor. Den ena till Funäsdalen (med besök på Fjällmuseet) över Flatruet och åter via Persåsen och den andra till Trondheim. Tyvärr kunde inte resan till Dalarna genomföras på grund av för få anmälda. Vidare har två utflykter genomförts –en till Vålådalen och en till Ånnsjön för fågelskådning.

En underbart vacker försommarkväll i maj bjöd stavgångarna, under ledning av Bo Östlund, in övriga medlemmar till grillparty vid Tegeforsen i samband med deras säsongsavslutning. Över 40 medlemmar hade hörsammat kallelsen.

Höstupptakten med den traditionella surströmmingen avverkades den 28 augusti på Duveds föreningshus där höstens planer slogs fast och där Hildegun Forslund med sin ”medhavda orkester” underhöll med schlagers och glada historier med nostalgiska inslag från flydda tider.

Vintersäsongens stavgång i Duved liksom boule och bowling har fortsatt. Den geografiska spridningen omöjliggör att alla intresserade tyvärr inte kan delta.

Föreningen är engagerad i Äldrecenter Hamregården. Föreningen ansvarade som vanligt för St Olafsloppets tids- och växlingskontroll vid Bodsjöbränna där ett nytt tvåårsavtal är tecknat.

En ny aktivitet som påbörjats under hösten är filmträffar var fjortonde dag på St Olofsgården där ett 30-tal deltagande medlemmar möter upp. Vid träffarna serveras kaffe och där tar ordförande upp aktuella spörsmål i så kallade minimöten.

Vid medlemsmötet informerades med glädje att fem nya medlemmar anslutit sig. Med underlag av genomförd enkät startar någon eller några nya cirklar efter jul- och nyårshelgerna.

För underhållningen svarade Nils Erik Emilsson med bland annat fina julsånger.

Tack till personalen som serverade god julmat och hade fin service.

PRO Åredalen önskar alla en god jul och ett gott nytt år.

Mer läsning

Annons