Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Åredalen

Den 20 maj samlades ett antal morgontidiga medlemmar för att besöka fågelsjön Ånn under ledning av ”fågelexperten” Arne Berglund.

Annons

 Det blev klent med att se några fåglar, men det var den sociala gemenskapen som räknades. Irene Kålen bjöd sedan på gott fika.

Onsdagen den 24 juni reste medlemmarna tillsammans med medlemmar från Järpen-Undersåkers och Mörsil-Mattmars PRO-föreningar till Savalens fjällhotell i Norge. Det var 48 glada förväntansfulla som såg fram emot att komma till detta omtalade hotell. Resan gick över Funäsdalen där en god lunch intogs. Sedan fortsatte färden över den svensk-norska fjällvärlden och resenärerna fick beskåda ”sina” fjäll från baksidan! Vädret var det bästa tänkbara och när slutmålet var nått var alla fascinerade över de vackra vyer som setts under hela resan.

Dagen efter besöktes en ljusgrotta med troll av alla de slag och fantastiska ljusformationer och fortsatte därefter till Tynseth där det gavs tid för lite shopping. Efter två härliga dagar med fantastisk mat var det dags för hemresan som gick över Selbu där lunch intogs. Mycket nöjda och tryggt rattade av Janne nådde deltagarna hemtrakterna.

Den 9 juli ansvarade ett tjugotal medlemmar med gott resultat för St Olovs-loppets växel vid Bodsjöbränna. Den 20 juli var det dags för friluftsdag med grillning vid Fröån.

Den årligen återkommande surströmmingen avåts av 47 medlemmar i bygdegården i Nordhallen där Siv, Birgitta, Berith, Marie Louise, Irene med flera dukat vackert och servade med potatis och strömming. God kaka till kaffet blev det också. En mysig dag med fin gemenskap.

Några dagar senare var det dags för resa runt Kallsjön för 40 medlemmar. Vädrets gudar var inte nådiga den dagen men trots regn njöt alla av den trevliga resan med gott kaffe i Kolåsen och härlig lunch med fjällfisk i Skalstugan. En händelserik sommar som de duktiga reseledarna Siv och Hans Lundin organiserat och ansvarat för och som alla som deltagit är mycket tacksamma för!

Mer läsning

Annons