Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pimp my rullator

/
 • Rullatorer på festivalen i Jesseheim, Norge, i september 2008. Nästa gång kanske vi får se blommiga rullatorer?                            Foto: Lise Åserud/Scanpix

Varken barnvagnar eller rullatorer är väl några fartvidunder, precis. Men likväl lämpade att smyckas ut, så personligt man någonsin kan.

Annons

Karlshamn har haft vad som troligen är den första tävlingen i landet om vem som har den häftigaste rullatorn.

Det är den kommunala omsorgsförvaltningen som har tagit initiativ till den unika tävlingen och som hoppas att stadens torg ska fyllas med fantasifullt utsmyckade rullatorer.

Bakom idén står Marita Gill, anhörigkonsulent och ansvarig för frivilligverksamheten för äldre i kommunen, berättar Blekinge Läns Tidning. Uppslaget kläcktes i Köpenhamn i fjol somras.

– Jag såg två damer som hade dekorerat sina rullatorer så fint. Och då tänkte jag att det skulle jag vilja se mer av, säger Marita Gill.

Hon har ingen aning om det finns några tävlingssugna rullatoranvändare, men tycker att det är dags att slå ett rejält slag för ett hjälpmedel som betyder frihet och rörlighet för många.

Nu väntar man väl sig inga pensionärer i kritvit päls och chockrosa, fjäderförsedd stukhatt. Men en tatuerad och piercad senior med en rullator prydd med fartränder vore väl käckt?

Mer läsning

Annons