Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej till EU Jämtlands län

Folkrörelsen Nej till EU-Jämtlands län hade den 27 februari sitt årsmöte på ABF.

Annons

Innan mötet informerade Nisse Sandqvist (V) om, och visade bilder från sitt besök på Irland under EU-valet, samt besöket på Globala miljömötet i Köpenhamn. 

Sedvanliga årsmötesförhandlingar där sittande styrelse återvaldes. Verksamhetsberättelse: under 2009 har förutom årsmötet fem öppna styrelsemöten genomförts. Utåtriktade aktiviteter: fyra bokbord på Stjärntorget lördagar 12-14. Utlägg av FNEU-materiel vid seminarier och övriga arrangemang.

Länsstyrelserna och landstingen i Jämtland och Västernorrland är värdar för Europeisk konferens i Östersund den 20-21 juli, där förhoppningen är att konferensen ska bidra med konkreta förslag till regionalt, nationellt och europeiskt tillväxtarbete med innovationer för förnyelsebar energi och milöteknik som bas.  Resultat från konferensen är att förmedla resultat till ansvariga ministrar som möts i Åre. FNEU-Jämtland deltog med bokbord utanför.

FNEU-Jämtland ordnade seminarium den 25 juli på länsbiblioteket i Östersund. Håkan Larsson (C) informerade om minerallag och uranbrytning i berörda kommuner. Tord Björk (Jordens Vänner ) informerade om att EU blir imperium i stället för union. Nya kolonier i Europa. Torgny Östling (Nordbruk )informerade om GMO (Genmodifierade organismer) och EU:s kapitalliberalismens direktiv spekulerar i naturresurskällor. Fri spekulation på varor, skog och vattenkraft orsakar att Sverige (Jämtland) inte kan stoppa etablering.

Allmän debatt efter seminarium.

För genomförande av seminarium fick FNEU-J  bidrag från Folke Bernadotteakademin.

Deltagande med bokbord den 24 juli i Badhusparken där många aktiviteter mot uranbrytning och EU fanns.  

Nätverket Nej till uranbrytning. Nätverket för Global fred och demokrati. Föreningen för Storsjöbygdens miljö. Jan Moberg  Miljöpartiet och ungdomar med ”Yes” Fuck EU.

På kvällen 24 juli deltog vissa av FNEU-J i demonstrationståg som ”Yes” Fuck EU arrangerade.

På kvällen den 24 juli deltog vissa av FNEU-J i demonstration på Åre torg som nätverket Nej till uran arrangerade.

 

Mer läsning

Annons