Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mörsil Lions club

Klubbens januarimöte inleddes med visning av en film som ”Hjärnfonden” producerat. Den handlar om beteendesjukdomar, det vill säga att man utvecklar ett beroende som av till exempel alkohol eller andra droger, spel, godis och shopping.

Annons

Filmen var mycket intressant och belyste de problem som drabbar de beroende. Filmen visades med anledning av Lions riksomfattande kampanj ”Röda fjädern”.

Distriktets ansvariga Mona Larsson berättade också om planeringen och att de pengar som ska samlas in genom Röda fjädernkampanjen, ska gå till forskning kring hjärnan och hur man kan hjälpa dem som råkat ut för en beroendesjukdom. Röda fjädern kommer att pågå hela 2009 med ett stort antal aktiviteter, såväl inom varje klubbs område som i Lions zoner och distrikt.

Mörsil-Lions verksamhet under 2008 berördes något och det rapporterades bland annat från de olika engagemang som klubben haft i samband med julen.

Kassören Karin Jacobsson redogjorde för resultatet av ”Julmarknaden” samt berättade att Lions-insamlingen vid kyrkans luciafirande uppgick till 1900 kronor vilket redan, som vanligt, hade skickats till Barndiabetesfonden. Den mest lyckade aktiviteten under 2008 var dock ”Stockracet” och mötet beslutade därför att anordna detta även 2009.

Många andra frågor behandlades innan LP Carina Hemmingsson avslutade mötet och programansvariga inbjöd till förtäringen, som denna gång var den traditionsenliga ärtsoppan, till vilken även Lions i Hallen-Oviken inviterats.

Mer läsning

Annons