Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mörsil Lions club

Både Mörsils och Hallen-Ovikens lionklubbar höll sitt första möte för året i S:t Annagården, Mattmar.

Annons

Att klubbarna har januarimöte på samma ort är en mångårig tradition. Man kan då diskutera gemensamma problem och aktiviteter. Dessutom blev det även denna gång avslutning med ärtsoppa som Mörsil-klubben ordnat.

Mörsils LP Reidar Nyqvist hade för kvällen en omfattande dagordning, som dock avverkades snabbt och utan längre diskussioner. Bland annat beslutade man att bidra med 5000 kronor till de olika poster som ingår distriktets verksamhetsplan för året.

Mona Larsson informerade om val, som snart ska ske till olika befattningar inom Lion Sverige. Klubbstyrelsen hade behandlat frågan och framhöll vikten av att förslag skickas till Riksvalnämnden. Även klubbmötet ansåg att vi borde se till att Norra Sverige får bra representation och godkände styrelsens förslag.

Vid mötet diskuterades också rykten om att det finns planer på att beskatta de inkomster som föreningar samlar in till sin verksamhet.. Det kommer att drastiskt undergräva många föreningars ekonomi. För Lions skulle det innebära att en betydande del av insamlade pengar skulle skattas bort och inte kunna användas i Lions hjälpverksamhet.

Sedan bägge klubbarna avslutat sina möten samlades man kring ärtsoppan och fortsatta samtal kring Lions verksamhet.

Mer läsning

Annons