Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderaterna i Åre kommun

Moderaterna i Åre kommun hade årsmöte på Åre Fjällsätra i Undersåker, som vanligt var det ett välbesökt årsmöte.

Annons

Gunnar Engnér hälsade välkommen, därefter startade förhandlingarna som snabbt var avklarade.

Den nya styrelsen ser ut som följer: ordförande Gunnar Engnér, tillika gruppledare i KF. Vice ordförande Lars Mämpel, övriga ledamöter Birgitta Alvskog, tillika moderat kvinnoansvarig, Kerstin Eriksson, Lars Gunnar Nilsson, Leif Nord samt Göran Jämting. Till revisorer valdes Egon Eriksson och Öjvind Laggeby.

I verksamhetsberättelsen kan man konstatera att det är ett parti med många intresserade på månadsmötena, där viktiga frågor behandlas, exempelvis flytten av högstadiet från Järpen till Mörsil, cykel- och gångbanor, fotbollsplan i Åre, översiktsplan för vindkraft, med mera.

Befolkningsutvecklingen i kommunen har inte varit lika stark under 2009 men ändock på plus. Samtidigt kan sägas att utvecklingen av byggnationer fortsätter på en hög nivå.

I samband med årsmötet hölls nomineringsstämma för valsedel till KF. Där är de sex första namnen Lars Mämpel, Åre, Kerstin Eriksson, Järpen, Leif Nord, Undersåker, Birgitta Alvskog, Åre, Göran Jämting, Offne och Anna Karin Dahl, Åre.

Som vanligt var förbundsombudsmannen med vid stämman och informerade om det val som kommer i höst.

Som brukligt är besöktes mötet av någon intressant person från kommunen, i år hade turen kommit till Åre kommuns näringslivschef, Janne Andersson, som gavs en fullödig information om kommunens näringsliv. Det intressanta var att det fanns så många nya verksamheter på gång utanför Åre. Bydalen, Kall, Järpen, och så vidare. Efter den spännande redogörelsen var det dags för en god måltid.

Mer läsning

Annons