Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderata seniorer

Moderata seniorer har i dagarna firat sitt 20-års jubileum på Seniorernas hus, Prästgatan i Östersund.

Annons

Föreningen bildades på initiativ av kommande ordförande Harald Bergvik. Moderata seniorerföreningar hade då sedan tidigare etablerats på olika platser i landet. Möten hölls från början i det numera nedbrunna Centralpalatset .

I de kommande stadgarna för MSÖ poängterades bland annat aktiviteter som att intressera de äldre om situationen i samhället, göra studiebesök hos museer och företag i länet samt givetvis diskutera och informera om det politiska läget.

I den första styrelsen ingick bland andra Märta Hemmingsson som haft styrelseuppdrag under de 20 åren och kommer att fortsätta med styrelseuppdrag även framdeles. Ordförandeuppdrag har fram till nu varit Brita Malmstedt, Anders Henriksson, David Hermansson och som i sin tur avlöstes av eldsjälen Ive Hörnfeldt. Ive tillträdde under de sista åren förra seklet och hotar med att övervara det kommande seklet som ordförande, detta mottogs med applåder under jubileumsmötet. Ive har haft till sin hjälp i den nuvarande styrelsen, som sekreterare Torsten Ahlberg samt ledamöterna Gudrun Hermansson, Ragna Unger och Staffan Herlitz.

Till jubileumsmötet kom ett 40-tal personer som undfägnades med en trerätters middag med vin och en utsökt dessert signerad Eva Notfors.

Jubileet startade med att Ive hälsade alla välkomna varefter veteranmusikerna Visionsorkestern med den skönsjungande vokalisten Kerstin Wiklund undfägnade gästerna med musik och sång. Efter mingel avnjöts middagen och under pauser kåserade Märta om vad som skett under de 20 åren som MSÖ funnits. Märta har en mycket rik källa att ösa ur och framförandet var mycket uppskattat.

Vidare under middagen underhöll gästen Lise Hjelmgaard-Svensson som informerade om Moderata kvinnoföreningen och vad som i dag sker i Östersunds kommun och landstinget.

Under den avslutande delen med kaffe och kaka kunde man bland annat höra: ”Var du med när vi var på….?” eller ”Kommer du ihåg den och den…?”. Det var olika minnen som plötsligt fick deltagarna att komma ihåg tidigare händelser.

När man sedan skildes åt var alla överrens om att denna eftermiddag var helt igenom lyckad, vilket också påpekades av de tacktal som spontant framfördes under jubileumsfirandet.

Mer läsning

Annons