Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesvärd klassträff i Valsjöbyn

/
  • Här är hela klassen samlad som för 56 år sedan. Från vänster: Tore Wallin, Bo Herman Hermansson, Doris Håkansson, lärarinnan Eva Stattin, Helge Haltnes, Marianne Lennström, Sören Jonasson och – sittande – Erling Danielsson.

Sju elever från folkskolan i Valsjöbyn har haft klassträff efter att ha gått ut sjuårig folkskola för 56 år sedan. Alla sju är sjuttio år, lever och har hälsan.

Annons

Doris Håkansson berättar: ”Det kändes precis som i går när vi träffades. Vi berättade våra livshistorier för varandra, några hade inte setts på alla dessa år men ändå kändes allt så naturligt.

Det största av allt var att vår fantastiska lärare, Eva Stattin, som nu är 86 år också var med på träffen. Hon kom till vår skola som nyutexaminerad lärare. Det är mycket hennes förtjänst att det gått så bra i livet för oss alla.

Vi kan inte minnas att hon behövde höja rösten för att vi skulle lyssna eller göra det som hon ville. Hon såg oss alla och var duktig att lära ut, dessutom är hon musikalisk och spelade varje dag på skolorgeln när vi sjöng morgonpsalm. Ett minne som vi har, är Tomtarnas vaktparad, den spelade hon för oss före varje jullov. Tack Eva för att du ville vara med oss på vår klassträff!

Mer läsning

Annons