Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Signe "Sickan" Sundqvist, Frösön

/

Signe "Sickan" Sundqvist, född Paulsson har avlidit 86 år gammal.

Annons

Sickan föddes i Seattle, USA 1929. Hennes pappa, Per "Bossa" Paulsson hade emigrerat till USA i början av 1900- talet och gifte sig där med Nancy Sjöholm som han hade träffat vid ett återbesök till Sverige. Tillsammans fick de dottern Signe Dolores.

Vid fem års ålder flyttade Sickan tillsammans med sin pappa tillbaka till Sverige och bosatte sig i Valne där de tillsammans med Bossas bror Axel först arrenderade och sedan köpte Sörgården. Här växte Sickan upp tillsammans med sin pappa, broderns familj och flera jämnåriga i byn.

Vid 16 års ålder kom mamma Nancy över från USA och försökte övertala sin dotter att följa med tillbaka. Sickan följde med sin mamma till Stockholm där de inväntade visum och båtfärden till USA.

Men under tiden i Stockholm fick Sickan ta del av sin mammas utsvävande liv när de tillsammans under flera veckor bland annat dansade på Nalen, åt middagar på Grand hotell och besökte flera andra kända nöjesplatser. Sickan, som inte var van detta vidlyftiga liv, bestämde sig till slut för att åka tillbaka till det lugna och lantliga livet i Valne.

1946 träffade hon sin blivande man, Stig, på Runeborg som var Frösöns dansställe på den tiden. Enligt Stig var Sickan dansant, snygg och alltid glad och social varför han föll för henne.

De gifte sig 1949 och tre barnen kom tätt efter varandra, Tony, Paul och Kajsa.

Efter många år som hemmafru och uppfostran av barnen började Sickan arbeta på restaurang Passagen. Fick ansvar för del av verksamheten och var en omtyckt och populär medarbetare. Efter några år blev hon sedan föreståndare för Östersunds populäraste bingohall där hon arbetade till sin pensionering.

Sickans stora intressen var bland annat återkommande resor till Europas alla solstränder, matlagning, egen biodling och mängder av böcker.

Hon var en mycket omtyckt, hjälpsam och generös person. Social, alltid glad och en mycket hjälpsam person med ett stort socialt umgänge i alla åldrar.

Hon fanns alltid till hands för alla.

Vi saknar henne mycket men gläds samtidigt över ett långt och innehållsrikt liv.

Sickan efterlämnar tre barn, sju barnbarn och nio barnbarnsbarn samt ett flertal kusiner.

Tack till världens bästa mamma.

Tony, Paul och Kajsa

Mer läsning

Annons