Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Anna-Lisa Modin, Frösön

/

Vår kära lilla mamma Anna-Lisa Modin, född Nygren, somnade ifrån oss den 28 december 2015.

Annons

Mamma föddes och växte upp i Sörbygden och var alltid tacksam för sin uppväxt som hon sa var fattig men med kärleksfulla föräldrar och fem syskon. Hon var duktig i skolan men pengar fanns inte till studier så hon fick tidigt börja arbeta som piga i hembyn. 15 år var hon när hon tog bussen till stan för arbete i familj. I 20-årsåldern började hon arbeta i köket på F4.

Mamma och pappa gifte sig 1943 och på första bröllopsdagen kom första barnet, senare kom två barn till och ytterligare ett barn fick de, då ett barnbarn växte upp hos dem. Diamantbröllop, 60 år, firade de innan pappa senare gick bort 2005.

Förutom en period på knappt tre år i Hoting bodde vi fram till farmor Ericas bortgång på Kaptensgatan, Frösön. Efter giftermål med pappa Erik sydde mamma åt Enar Ström, senare kallat Frösö handtryck, från början på trampsymaskin. Vi barn somnade till ljudet av tramporna och vaknade till det. Mamma var mycket arbetsam, lojal och ställde upp mycket för andra och hjälpte sin svärmor i många av hennes sista år. Bostaden var omodern och mycket tungsam och båda föräldrarna var mycket lyckliga när de äntligen kunde köpa sig ett eget litet hus utan vedeldning men med varmvatten och dusch.

Mamma blev nästan 96 år, sånär som på en månad och bodde själv i sitt hus fram till september 2015 då hon insjuknade och fick därefter sin sista tid på Barkvägens korttidsboende med en underbar vård och omsorg. Där fick hon många besök av familj, släkt och vänner och hon tyckte själv att hon hade det bra där.

Saknaden är stor efter vår mamma som vi ser som en liten men mycket stor person för oss i familjen och för många med oss.

Sov i ro.

Gunnel, Karl-Gunnar och Johan med familjer

Mer läsning

Annons