Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljungen närbibliotek

Annons

Ljungen närbibliotek har vid sitt årsmöte gästats av Magnus Ottelid, författare, socialarbetare och universitetslärare.

Ottelid har i sina hitintills två böcker placerat ruskiga kriminalgåtor i jämtländsk miljö.

De hemskheter han målar upp kan inte dölja hans starka känslor för staden Östersund och omlandet Jämtland. Känslor som slog rot vid flyttningen till Jämtland 1982 och därefter blivit starkare genom åren.

Åren före Jämtland slingrade sig fram mellan ett otal boställen i syd- och mellansverige. Lärare som kunde tävla med Caligula i filmen Hets, alla psalmer som skulle läras utantill - men också denna övnings förtjänst genom att tvinga fram läsa-lära-framföra (dramatisera).

Och efter ett brokigt liv kommer han till Jämtland. Och jordbrukets silosbyggnader blir till fallossymboler och Hoverberget vid en viss synvinkel blir kapten Nemos ubåt Nautilus!

Den avslutande skrönan om köttbulleätartävlingen på Myssjönäsets brygga satte sig nästan i halsen på åhörarna, liksom tysk-Johans första köttbulle satte sig på ett annat ställe!

Han var väl värd den speciella föreläsarpenna ordförande Marianne Stålberg överlämnade.

Årsmötet? Det gick som vanligt galant under ledning av Sven-Åke Eliasson. Marianne Stålberg blev omvald till ordförande och övriga val ger föreningens styrelsearbete en kontinuitet som torde vara i det närmaste oslagbar!

Mer läsning

Annons