Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lions Club Östersund Brunkullan

/

Lions Club Östersund Brunkullan avslutade höstterminen med att äta julbord i klubblokalen.

Annons

Det kom ett förslag att klubben skulle köpa julklappar till barnen boende på Migrationsverkets tillfälliga lokaler på Frösö park. Strax före jul åkte några brunkullor ut och överlämnade en julklapp till ett 50-tal barn. Besöket blev mycket uppskattat.

För fjärde året arrangerade föreningen firandet av Sveriges Julgran i Vinterstaden Östersund i samarbete med Östersunds kommun. Vid invigningen på första advent medverkade årets konstnär Ewert Ljusberg, som även bjöd publiken på sång. President Kristina Wall hälsade alla välkomna, Pro Olympias luciakör sjöng julsånger och prick klockan två tändes granen, ett sus hördes från publiken, när den blå-grön-vita belysningen tändes.

Årets tavla var ett samarbete mellan Ewert Ljusberg och hans dotter, där hans idéer förverkligades av henne genom en litografi. Han designade också de glorifierade älghuvuden som hängde i granen.

Brunkullans egen konstnär Liselott From sågade ut älghuvudena i plywood och fick assistans av brunkullor när det var dags att färglägga. Som tidigare år ansvarade Liselott för granens belysning vars silverdroppar gjorde den extra levande. Sveriges julgran fick i år extra exponering i riksmedia genom alla tv-inslag, på grund av den lilla parasiten Cryptosporidium, där rådhuset och Julgranen ofta dök upp i bild på tv-skärmen.

Årets julkort som under hösten sålts av brunkullor och vissa affärer var designat av Liselott From. Nettot av julkortsförsäljningen går till Lions cancerforskningsfond i Umeå.

Julen dansades ut den 9 januari. Lindqvistarna spelade, Åke Jonsson sjöng, barnen fick godispåsar och Brunkullorna bjöd på kaffe och saft och det såldes älghuvuden som tidigare hängt i granen. Alla blev plötsligt små grodor och dansen avslutades med Raketen.

Jan Asplund från kommunen fick en tavla som tack för allt han under åren hjälpt Brunkullorna med. Som tidigare fick kommunen en tavla av årets konstnär, den överlämnades av LP Kristina Wall till kommunens representant Mona Modin-Tjulin.

Nettot från julgranen går till Barn i världen.

2011 firar Sveriges julgran femårsjubileum, redan nu finns förväntningar på jubileumsgranen.

Mer läsning

Annons