Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lilljulkväll i Vålbacken

Annons

1126 Hoppets Stjärna har stått som värd för Östersundskretsen av IOGT-NTO för att fira Lilljulkväll på Vålbackens bygdegård. Kvällen var gnistrande kall, men ingen ångrade att man gett sig ut i kylan. När gästerna anlände möttes de av glada toner från stora salen där kvällens underhållare värmde upp.

Uppradade på scenen stod inte mindre än tretton spelglada musikanter, lydande till namnet Tiljans spelmän, varav tre var kvinnor. Efter hälsningsanförande av kretsens ordförande Nils Gustav Bergkvist och redogörelse av kvällens program, blev alla bjudna på Julgröt med skinkstut av kvällens kockar, familjen Sahlin. Allt smakade förträffligt och så tog musikanterna vid med allsång och solosang av både Maj Lis och Stickan Ek. Bert Carlsson borde ha varit på plats, så bra var de, liksom hela orkestern. Ett stycke på nyckelharpa och fiol satt som en smäck i en julpsalm och när alla fiolerna stämde in i ”Felefeber”, kändes rysningar både här och där.

Kaffe med pepparkaka serverades och de tre lotterierna såldes och ett antal lyckliga vinnare anmälde sig. Inger Nilsson läste på jämtska hur det var att bli gammal, Kjell Ed drog några limerickar, riktigt roliga och Torsten Nilsson berättade hur det var att sitta på utedasset i tretti graders kyla.

Ännu mera musik och när klockan närmade sig natt, kom Skilöpar-Per instormande med skidor och stavar, ganska ilsken som det såg ut och då fick man höra vad man var värd. Bakom masken Jonas på Järspnäse. Den mannen har minnet i behåll! Alltnog en minnesvärd kväll för alla tacksamma åhörare.

Mer läsning

Annons