Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnliga föreningen Gamla Östersund

Den 18 maj hade föreningen sin sedvanliga årsstämma - i år var det för 52:a gången.

Annons

 Björkarna lyste härligt gröna (några slog ut redan den 1 maj, vilket är rekord i Östersund), och solen lyste men deltagarna fick känna på lite kyliga vindar. Drygt 80 medlemmar hade infunnit sig i församlingsgården vid Nya kyrkan i Östersund.

Ordföranden Gunnel Österberg hälsade varmt välkommen och vände sig då speciellt till föreningens åtta nya medlemmar samt till Thelma Olsson som innan föreningsstämman inleddes höll en vacker parentation över de medlemmar som avlidit under året.

Sedvanliga årsstämmoförhandlingar avhandlades och efter omval fick styrelsen följande sammansättning: ordförande Gunnel Österberg, ledamöter Astrid Åsgårdh, Marianne Hedman, Anna-Märta Roos-Näslund, Märit Dahlgren, Karin Hellerot och Ulla Nordberg samt suppleanter Kia Rydell och Gerd Svärdfeldt. Till revisorer valdes Birgit Larsson och Anneli Nillbrand samt till revisorssuppleant Laila From och till valberedning Maja-Lisa Skuncke och Elsa Thand.

I fjol beslutades att ett stipendium eller ett bidrag ska delas ut till en kvinna i Östersund med omnejd som har gjort ett gott arbete för Vår lilla stad. För första gången delades detta ut på adventsmötet den 9 december och första mottagare blev Liselott From för hennes arbete med att lysa upp staden under VM i Åre samt under skidskytte-VM i Östersund. Hon är därtill kvinnan bakom Rådhusgranen.

Efter en förfrågan bland de närvarande lämnades några förslag till 2009 års stipendiat som ska delas ut i december på Adventsmötet. Styrelsen kommer att bearbeta förslagen innan dess och tar gärna emot fler förslag.

Årets bussresa i augusti kommer eventuellt att gå till gamla gårdar i Östersund. Hoppet är att många medlemmar i så fall kommer att delta. Kallelse kommer att skickas ut i god tid innan.

Efter det att alla avnjutit en god sallad samt kaffe med tårta fick man njuta av Rådhuskörens vackra sång under ledning av K F Jehrlander. Publiken fick även sjunga med i några av deras vackra visor. Som avslutning sjöng de med verklig inlevelse: Nu tändas åter ljusen i vår lilla stad, vilket i år nog aldrig tidigare stämt så bra in med verkligheten!

Ordförande Gunnel Österberg avtackade sedan Eva Göranson för hennes många år i styrelsen samt Thelma Olsson för sin som vanligt fina parentation. Församlingens egen Anne, som nu ska sluta, fick även en blomma för sitt fina arbete med att ordna dessa trevliga kvällar.

De härliga underhållarna avtackades med föreningens jubileumsskrift och därefter önskades alla en riktig skön sommar. Alla gick sedan hem med glädje i kroppen efter en trevlig kväll i år med underbar underhållning av Rådhuskören!

Mer läsning

Annons