Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnliga föreningen Gamla Östersund

/
  • 2009 års kulturkvinna Gunilla Nilsson Edler fick sin utmärkelse för allt bra hon har gjort för Vår Lilla Stad genom sina guidade visningar om bland annat staden Östersunds äldre historia.

Annons

Kvinnliga föreningen Gamla Östersund hade sin traditionella adventssammankomst den 7 december 2009. I år kunde man tyvärr inte glädjas åt något vinterväder – det var mycket regnigt och grått och ingen snö utomhus. Cirka 100 medlemmar hade infunnit sig till sammankomsten i församlingsgården.

Ordförande Gunnel Österberg hälsade alla varmt välkomna och vände sig då speciellt till föreningens 20 nya medlemmar. För första gången kunde man också glädjas åt att en medlem har fyllt 100 år. Tyvärr kunde jubilaren Betty Boström inte delta men alla önskade henne ett varmt grattis!

För andra gången kunde föreningen i år dela ut ett kulturpris som enligt beslut ska tillägnas en kvinna som har gjort något bra för Vår Lilla Stad. Den andra mottagaren heter Gunilla Nilsson Edler och motiveringen lyder: ”Hon är den kvinna som på ett fantastiskt sätt har tagit vara på vår historia och som med verklig inlevelse i olika personers skepnad uppträder med otrolig skådespelartalang som vandrande guide bland annat i Östersunds innerstad och på Jamtli.

Deltagarna fick därefter som vanligt är tillsammans inta en god jultallrik och kaffe med tårta och sedan avnjuta en fin musikunderhållning av Odensalakören.

Avslutningsvis, som föreningens fina tradition kräver, tände alla sina medhavda ljus och sjöng tillsammans med Odensalakören ”Nu tändas åter ljusen i vår lilla stad”.

Ordförande avtackade sedan kören för en fin musikstund. Därefter önskade hon alla en riktig god jul och ett gott nytt år. Alla gick sedan hemåt fyllda med värme efter en som vanligt trivsam kväll med härlig musik och trevligt umgänge.

Mer läsning

Annons