Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krokoms PRO

Annons

Vartannat år bjuder föreningen, Krokoms PRO, de som fyllt 80 år på en resa. Årets resa, den 18 juni, var en dag med strålande sol.

Det är Hjördis Bohm som planerar och ser till att även den åldersgruppen kan få en utflykt. Inte mindre än 44 personer hörsammade årets inbjudan.

Hjördis fick förhinder så Ulla Henriksson och Gunnel Vejdeland fick överta dagen. Tomas Holten körde bussen och färden gick mot Vångens värdshus, där Tord Larsson var guide och på ett intressant sätt berättade Vångens historia fram till dagens datum. Under tiden serverades kaffe.

Bussen fortsatte mot Ottsjö i god tid före middagen, så deltagarna hann gå ned till sjön. Där var en gudomlig utsikt, med fjällmotivet så nära och solen som glittrade i snöfläckar som låg kvar. Lotteridragning skedde också vid sjön.

En god måltid serverades av Gunilla i glasverandan. Under hemresan berättade ”gubbarna” historier. Vid Mattmar kyrka blev det förfriskningar och hembakade rån.

Doris Nilsson spelade dragspel och sjöng. Arne Dahlin ledde allsång till allas trevnad under dagen. Vi tänker på Hjördis som inte fick vara med.

En härlig dag läggs till våra minnen.

Ännu en resa gjordes den 22 juli. Resan denna gång gick till Döda fallet. Ulla Henriksson hälsade oss 40 PRO-medlemmar välkomna ombord på bussen, som kördes av Karl Erik Backeryd.

Det regnade under resan. Vi åt en god lunch, och fortsatte därefter till Vridläktaren, där solen sken. Där såg vi ”Flykten till Ravundbergen”, som är skriven av Sven Wolter, och som Kim Andersson är en av skådespelarna i. Det var en mycket uppskattad och bra föreställning.

På hemresan regnade det åter.

Stort tack till alla.

Mer läsning

Annons