Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krokoms arbetarekommun

Annons

Krokoms arbetarekommun har hållit medlemsmöte. Inbjuden till mötet var Jens Nilsson, kommunalråd i Östersund. Jens är även kandidat nummer sex på socialdemokraternas lista för valet till EU-parlamentet. Ett val som görs den 7 juni detta år.

Han tackade för att han fått möjligheten att komma och lämna sin syn på det EU som finns i dag och även hur han vill vara med och forma framtidens Europasamarbete.

Redan i dag har Jens några uppdrag för unionen. Han lämnade en kort sammanfattning om sina uppdrag, exempelvis ”Europaforum Norra Sverige”, vilka påverkansmöjligheter det finns om man är ute i tid när beslut ska tas. Jens menade att Norrlandsregionen har fått stort gehör för sina förslag och önskemål, mycket återstår att göra. ”Det gäller att ligga på i god tid” sa han.

Jens tog även upp de pengar som går tillbaka till Sverige i form av stöd, pekade då speciellt på att Mittuniversitetet fått betydande belopp till sin forskning.

Han påpekade att det inte bara är ett val vi har framför oss, det är tre val som är mycket viktiga för att kunna driva socialdemokratisk politik. Dessa val hänger ihop.

I EU-valet gäller det att skapa en röd majoritet, för närvarande är Europa väldigt blått till färgen. Europas socialdemokrater har tillsammans tagit fram en valplattform som man är överens om, Jens menade att de nordliga EU-länderna har haft stort inflytande när plattformen togs fram.

Till sist redogjorde Jens för det han anser som viktigast:

hållbar utveckling

synliggöra norra Sverige

regelverk som inte tillåter social dumpning

fred och mångfald som ger möjlighet till att människor och länder utvecklas tillsammans.

Efter denna kväll fortsätter Jens att åka runt till många andra ställen för att prata EU.frågor.

Han avtackades med en varm applåd och hastade vidare.

 Vindkraft i Krokoms kommun, stadsarkitekten Anne Dahlgren redovisade kommunens arbete med översiktsplan för vindkraft.

Anne tackades för sin redovisning med en applåd.

Mer läsning

Annons