Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järnvägsmuseiföreningen Jämtland

Järnvägsmuseiföreningen Jämtland, hade sitt årsmöte med endast tiotalet medlemmar närvarande.

Annons

Före mötet som hölls i EFS-lokalen i Östersund, hälsade föreningens ordförande Bror Halvarsson alla välkomna. I sitt välkomsttal uttryckte han att han önskat att många fler hade infunnit sig. Tyvärr är kanske möten inte så populära längre. En del har även den felaktiga tron att mötena är tråkiga och tröttsamma. De kan vara hur roliga som helst, så även detta möte där många skratt utbröt under kvällen.

Mötet började med parentation över avlidna medlemmar, främst då över föreningens trotjänare Östen Jönsson och Thore B Olsson. Under mötet, som leddes av Kjell Johansson med Karl-Erik Dahl som mötessekreterare och Elisabeth Dahl och Göran Stuguland som justerare togs en del angelägna frågor upp. Bland annat det vikande medlemstalet, ekonomin och flyttning av några vagnar. Även Järnvägsmuseet, där det återstår en del arbeten innan det kan öppnas för sommaren, togs upp.

Styrelsen efter val: ordförande Bror Halvarsson, kassör Kurt Borgén, och sekreterare, Sven Jernberg. Ledamöter blev Eivor Söderman, Elisabeth Dahl, Yngve Karlsson, Gösta Hansson, Göran Stuguland och Torsten Svedberg. Suppleanter: Bo Eriksson och Ingemar Jonsson. Till revisorer omvaldes Karl-Erik Dahl och Kjell Johansson med Arne Westman som ersättare. Till redaktionskommitté omvaldes Bror Halvarsson, Karl-Erik Dahl, Kjell Johansson och nyval på Eivor Söderman. Till ombud vid Heimbygdas årsmöte i Mattmar valdes Karl-Erik och Elisabeth Dahl. Vid Forum för Industrihistorias årsmöte i Landsarkivet, Östersund valdes Sven Jernberg och Karl-Erik Dahl.

Efter mötet bjöds det på goda pajer och god kaka bakade av Elisabeth Dahl och god sallad tillredd av Elsy Westman. Hjälp med dukningen hade de av Karl-Erik och Arne. Tyvärr ställdes lotteriet in på grund av fåtalet besökande. Bror tackade till sist alla för en trevlig kväll.

Annons