Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järnvägsmuseiföreningen

Annons

Ångbåtsföreningarna Thomées vänner och Föreningen Bevara ångaren Östersund hade av Järnvägsmuseiföreningen kallats till en träff i Järnvägsmuseet den 23 april. Även Östersunds kommun hade kallats till detta möte. Att man skulle träffas berodde på att järnvägsmuseiföreningen hade planerat en kombinerad ångbåts- och ångtågsresa med utgångspunkt från Brunflo som måste ställas in eftersom ångbåtsbrygga saknas i Brunflo. Tyvärr uteblev alla utom Björn Wikström från Thomées vänner och Järnvägsmuseiföreningens ordförande Bror Halvarsson.

Det blev alltså bara dessa två som diskuterade möjligheten av att ute på den befintliga piren anlägga en båtbrygga. För att ta ställning till detta besöktes piren nere i Brunfloviken i den ljumma vårkvällen. Man enades om att en kort förlängning av piren med en kajkant och en träbrygga skulle lösa problemet. Kostnad för denna om- och tillbyggnad borde inte bli så stor och arbetet inte heller svårt att genomföra. Redan denna sommar är det möjligt att genomföra projektet om bara kommunen kan ställa upp med bidrag eller om finansieringen kan lösas på annat sätt.

Bror och Björn var även eniga om att en brygga skulle klart främja turismen och förbättra utkomstmöjligheterna för de berörda föreningarna. Båda undrade även över varför man kostade på att anlägga en pir istället för en brygga? En brygga skulle ha medfört att ångbåtarna kunnat bedriva en givande båtrafik under de många år som gått sedan piren byggdes.

Efter samråd med de berörda föreningarna kommer nu ett nytt möte att hållas ganska så snart för att gemensamt påverka kommunen att agera i frågan.

Mer läsning

Annons