Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämtlands fibromyalgiförening

Annons

har hållit sitt tredje årsmöte, denna gång i Pelarsalen. Mötet inleddes med grönsakssoppa och hembakta limpor till pianomusik av Nisse, en ung student med en mångsidig musikkunskap. Det såldes även lotter under kvällen med fina vinster som medlemmarna skänkt.

Mötet öppnades av ordförande Phia Söderberg och till mötesordförande valdes Per Söderberg. Verksamhetsberättelsen gav en återblick på de program som genomförts under året som avslutades med julfest i Torvalla bystuga. Många medlemmar slöt upp till en mycket trevlig kväll med stämsång av By Heart, samt föreläsning av Birgitta Werner. Styrelsen med Britt-Marie Unnefors som ansvarig för den hemlagade och väldigt goda julmaten blev ett omtyckt evenemang. Yoga för fibromyalgiker har fortsatt under hösten och ny grupp startade den 9 januari, ledare Veronica Dahlin. Onsdagarnas varmvattenbad på Remonthagen har många medlemmar kunna nyttja även i år. Fortsatta månadsträffar har hållits med olika prova-påteman. Besök av bland andra Lisbeth Carlsson, Älvhöjden, som föreläste om kroppen talar, Stig Stickan Andersson som informerade om Aloe veraprodukter, Britt-Marie Persson, Bee Free-Resan terapi och essentiella oljor, ett besök av landstingets dietist Elisabeth Strömblad gav många tips om nyttig och näringsriktig mat samt ett välbesökt möte med försäkringskassan med information om nya direktiv inför 2009.

Ett månadsmöte inbjöds medlemmarna till Jamtli bakstuga för att prova på bak av tunnbröd och även en inbjudan till Buföring med bumat och fika vid buan. Nya broschyrer har kommit under året: Patientinformation en broschyr med sammanfattning av läkaren Eva Kosek som vänder sig framförallt till sjukvården och försäkringskassan.

Ett besök på Mittnordisk kvinnomässa i Hoting under två dagar har hunnits med och Phia Söderberg fick chansen att berätta om Fibromyalgiföreningen. Alis och Torsten Veglo hjälpte till att sälja lotter i montern med många fina vinster. Medlemstalet har under året ytterligare ökat med ett tjugotal och sju medlemsbrev om aktiviteter har skickats ut under året.

I verksamhetsplan för 2009, som började med en föreläsning i januari av författaren Mirjam Tapper som många medlemmar och även media uppmärksammat, finns fortsatt planering med medlemsrekrytering, aktivare information om fibromyalgiföreningen till bland annat försäkringskassa, arbetsförmedling, kommun och landsting, föreläsningar, studiebesök, badet, fibroyoga, en utåtriktad aktivitet på Fibromyalgidagen 12 maj, ett utökat antal fika- och medlemsträffar samt en grillkväll i maj i Spikbodarna.

Till styrelsen för kommande verksamhetsår valdes ordförande Phia Söderberg, kassör Veronica Dahlin, sekreterare Yvonne Hammar och övriga styrelsemedlemmar, Birgit Forseth, Britt-Marie Unnefors, Rut Olofsson, Ann-Christine Malmsten, Margareta Hermansson, Alis Veglo. Revisor: Hans Furborg.

Mer läsning

Annons