Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämtgubben

Annons

Patientföreningen Jämtgubben arrangerade, tillsammans med Frimurarsamhället, ett möte om sjukvård och cancer på Gamla teatern den 10 mars. Temat för kvällen var verktygslåda för cancersjuka och deras anhöriga. Föredragshållare var Östersundsutbildade Elisabet Skeppner, socionom och kurator vid Örebro universitetssjukhus, som på ett väldigt intressant sätt talade om bland annat förhållningssätt, attityder och kommunikation runt cancer. Det var mycket lärorikt och givande för de drygt 100 åhörarna.

Efter en kort paus höll den nya verksamhetschefen för kirurgkliniken på Östersunds sjukhus, Eva Lundgren, ett anförande. Eva som just återvänt efter några år på Akademiska sjukhuset i Uppsala berättade i positiv anda om förändringar och förbättringar i verksamheten trots tuffa besparingstider.

Kvällen avslutades med att Christer Kylsberg från Frimurarsamhället kort berättade om frimurarnas historia och kommande 275-årsjubiluem 2010. Samtidigt delades tre stipendier ut till de välförtjänta sjuksköterskorna Anna-Lisa Bäckström, Inger Persson och Margareta Höög. De tre sköterskorna som beviljats tjänstledigt av sin chef, Eva Lundgren, får nu göra en studie- och uppmuntringsresa till Helsingborgs sjukhus där man är erkänt duktiga inom kirurgi- och cancervård.

Kvällens moderator Anders Lundström tackade för visat intresse och hoppades på ett fortsatt samarbete mellan föreningarna.

Mer läsning

Annons