Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jags

Annons

Jämtlands läns amatörgeologiska sällskap, Jags, har hållit årsmöte den 19 mars 2009.

Styrelsen blev i stort sett omvald, som ordförande Stig Dahleman, vice ordförande Eva Hellzén, sekreterare Gulli Dahleman och kassör Ove Hellzén. Till ordinarie ledamöter omvaldes Gudrun Silfver, Lidiya Sahlin samt nyval av Hans Eriksson. Till klubbmästare valdes Anki Mattsson nyval och suppleanter: omval av Erik Artur Egervärn samt nyval Gunnar Valtersson. Till revisorer omvaldes Tommy Pettersson och Karin Klensmeden och till revisorsuppleant nyval av Monica Kämp.e

Valberedningen bestående av Alice Larsson och Anki Mattsson omvaldes.

Föreningen har cirka 130 medlemmar varav 16 nya har tillkommit under gångna året och man ser gärna ett växande intresse från ungdomar.

Verksamhet: vintertid träffas medlemmarna i föreningslokalen för att titta på filmer, lyssna på

föreläsare, visa stenfynd, berätta om fyndplatser, ha lotterier och fika i gemytlig anda. Från och med i höst kommer mötena att huvudsakligen hållas i NBV:s lokaler på Gränsgatan som blir den nya klubblokalen.

Sommartid: korta och längre utflykter, exkursioner till intressanta platser där man vanligen hittar fina fynd. Många av Jags medlemmarna deltar i Mineraljakten och vinner fina priser, exempelvis för guldfyndet i Överturingen.

Föreningens tidskrift Bergkristallen kommer ut två gånger per år.

Föreningen samarbetar med NBV vad gäller till exempel kurs- och cirkelverksamhet och Geocenter i Ångsta där Jags har sin stora mineralsamling till nytta för allmänhetens beskådan.

Annons