Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

J/H älghundklubb

Annons

Jämtland-Härjedalens älghundklubb hade den 28 februari sitt årsmöte i ÖSK-stugan med efterföljande supé. Denna gång hölls mötet i Östersund efter några turnéer på andra orter i Jämtland. Årsmötet var ganska välbesökt och en del av frågorna på dagordningen väckte stora och mycket givande diskussioner.

Jämtland-Härjedalens älghundklubb är Sveriges största älghundklubb med nära 1300 medlemmar. Klubben är mycket aktiv inom jakten med 360 löshundsprov och 35 spårprov under 2008. Pristagarprocenten var mycket hög, 62, vilket är en höjning med 7 procent från förra året.

Klubben har tre utställningar om året. En på våren på Sandviken, en på hösten Erik Arvidssons Minne i Ammer och en under sommaren. Sommarutställningen är ambulerande och förflyttas mellan fyra olika ställen under en fyraårsperiod. Den rör sig mellan Hallen, Strömsund, Hede och Åsarna. I år står Hallen på tur.

Jaktprover och utställningar är ju mycket viktiga saker i arbetet för att få fram friska, duktiga och snygga hundar. Det allra viktigaste inom verksamheten är dock att arbeta med aveln för att få fram friska hundar och att endast avla efter dem man vet är friska och inte har några arvbara sjukdomar.

Mötet leddes som många år tidigare av Ivar Johansson som med samma snabbhet och pondus som alltid genomför mötet på bästa sätt. Efter diverse formaliteter, val och avtackningar (inga motioner hade kommit in i år) avslutades mötet där deltagarna förhoppningsvis tagit många kloka beslut.

Inga större förändringar skedde inom styrelsen förutom att två trogna ledamöter avtackades med klubbens obligatoriska Göran Boströmtavla. Denna tavla gavs även till Ivar som då i stället inte fick den obligatoriska blombuketten. De två som lämnade styrelsen är Lars-Gunnar Nordqvist och Bengt Persson. I deras ställe träder Jan Perming och Hans Lantz in. Klubbens ordförande Sven-Gunnar Sivertsson och övriga ledamöter omvaldes enhälligt. Kommande års styrelse består efter mötet av Sven-Gunnar Sivertsson ordförande samt ledamöterna Ulf Moe, Jonny Westberg, Jan Perming, Pär Lennartsson, Lars Häggström, Sven-Erik Edholm, Hans Lantz och Christian Nordin. Adjungerade är liksom tidigare år kassören Stefan Åslund och sekreteraren Solvig Ljusterdal.

Kvällen avslutades sedan med utdelning av guldplaketter och diplom till duktiga älghundar/ägare och efter supén vidtog dansen till Trio. Sedan dansades det och minglades till långt fram på natten då en del gick hem med sina fina diplom och guldplaketter. Det finns alltså gott hopp även fortsättningsvis om goda älghundar och bra och ansvarstagande jägare.

Mer läsning

Annons