Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IOGT-NTO samt NBV

/

Annons
Jämtlands och Västernorrlands läns IOGT-NTO och NBV Mittsverige erbjöd styrelsen i föreningarna och nya medlemmar till en fortbildningshelg den 26-28 oktober 2008. Det blev två olika program med cirka 90 deltagare.
Alla i föreningsstyrelserna inom Jämtlands och Västernorrlands läns distrikt hade möjlighet att delta i programmet som upptog att stärka styrelsens roll och att utveckla föreningsarbetet kring de tre verksamhetsområdena som IOGT-NTO arbetar med.
De tre verksamhetsområdena är Alkohol- och narkotikapolitiska arbetet, Förebyggande arbete och Socialt arbete. Där visionen är ett samhälle, en värld där alkohol och andra droger inte hindrar människor att leva ett fritt och rikt liv
Under två dagar hade man möjlighet att välja olika grupper av ämnen att fördjupa sig i, förutom ovannämnda tre områden fanns styrelsens rollfördelning lagledarrollen och teambildning. Ett annat med mediearbete för artiklar, annonser och marknadsföring. Att finansiera verksamheten som ansökan, budget eller kalkyler. Och det sista var Vad är bra verksamhet för cirkel eller kulturverksamhet och folkbildning.
Nya medlemmar fick information om själva organisationen. Om rörelsens verksamhet och deras möjlighet att engagera sig, att se själva och gruppen som en resurs.
Ledare från Tollare folkhögskola var Thomas Olli och Staffan Hübinette. Ledare från Jämtland och Västernorrland var Vanja Lindstedt, Björn Karlsson, Olle Häggström, Mats Danielsson, Roland Sundström, Monica Johansson och Hans-Olov Andersson.

Mer läsning

Annons