Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IOGT-NTO Norrskenet

Annons

IOGT-NTO-föreningen nr 655 Norrskenet i Strömsund har haft årsmöte i sina lokaler på Ängsgatan 3. Årsmötet besöktes av den nye utvecklingskonsulenten för Jämtlands och Västernorrlands IOGT-NTO-distrikt Hans-Olof Andersson ”Hansa”, som också valdes till mötesordförande. Årsmötet inleddes med parentation över tre avlidna medlemmar. Ur verksamhetsberättelsen kan nämnas en omfattande studiecirkelverksamhet - 300 studietimmar - deltagande i de riksomfattande frågetävlingarna Musikleken och Pumpen, Folknykterhetens dag vid Klövån med gökotta och brasa och därefter temagudstjänst i Ströms kyrka. Föreningen deltog också för första gången i insamlingen Världens barn.

Under vårterminen ansvarade också föreningen för Junis bokklubb för barn 7-12 år. Förutom sång, sagor och sägner spelades barnteater - Pelle Svanslös i skolan, som spelades upp för syskon och föräldrar.

Den nya styrelsen består av ordförande Gunnel Backlund, kassör Maj-Britt Sandström och tre ledamöter: Gulli Wiik, Lea Jonsson och Hedvig Eriksson. Revisorer är Kjell Wiik och Birger Edlund. Den nya arbetsplanen tar bland annat upp en fortsatt satsning på studiecirkelverksamheten och Folknykterhetens vecka 18-21 maj. Hans-Olof Andersson informerade om förbundets och distriktets satsningar och om möjligheten att söka projektbidrag.

Gun Wikström, som avgick ur styrelsen, avtackades för ett mångårigt och gediget folkrörelsearbete.

Norrskenet har nu ett 60-tal medlemmar.

Mer läsning

Annons