Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IOGT-NTO Norrskenet

IOGT-NTO-föreningen nr 655 Norrskenet i Strömsund har haft årsmöte i sina lokaler på Änggatan 3.

Annons

Årsmötet fick också besök av utvecklingskonsulenten för Jämtlands och Västernorrlands distrikt av IOGT-NTO, Hans-Olof ”Hansa” Andersson, som också valdes till mötesordförande. Ur verksamhetsberättelsen kan nämnas en omfattande studieverksamhet, deltagande i de riksomfattande frågetävlingarna Musikleken och Pumpen samt gökotta vid Klövån på Folknykterhetens dag med efterföljande besök vid temagudstjänsten i Ströms kyrka. Tack vare ett projektbidrag från IOGT-NTO-förbundet kunde också föreningen påbörja en ny verksamhet i sina lokaler ”Nya läsestugan” för främst daglediga.

Under hösten ordnades fyra kulturprogram och en utställning på biblioteket som visade arkivmaterial från Strömsunds läsestuga 1905-1910. Läsestugan gästades av Bo Oscarsson från Radio Jämtland och Gusten Rolandsson som berättade om berömda jämtar, Hjalmar Strömer och Gustav Hedenvind-Eriksson. Lasse Wikström och Arne Haglund stod för ett sång- och musikprogram och Ingrid Lejdstrand och Hedvig Eriksson för ett fint lyrikprogram.

En ny arbetsplan antogs med en fortsatt satsning på studieverksamheten och projektet med läsestugan. Dagens gäst, Hans-Olof Andersson, informerade om distriktets planer för framtiden.

Den nya styrelsen fick följande utseende: ordförande Gunnel Backlund, kassör Maj-Britt Sandström och ytterligare tre ledamöter: Hedvig Eriksson, Lea Jonsson och Marianne Näslund (nyval). Revisorer är Kjell Wiik och Birger Edlund. Norrskenet har nu ett 50-tal medlemmar.

Mer läsning

Annons