Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IOGT-NTO Breidablick

IOGT-NTO Breidablick anordnade, som ett led i den utåtriktade verksamheten, ett musikcafé i oktober.

Annons

Vid de, med guldgula dukar och vackra vaser fyllda med kärleksört, dekorerade borden samlades ett 50-tal deltagare.

Musikcaféet inleddes med Breidablickskörens framförande av ett antal sånger. Ordförande Anna Österholm hälsade sedan alla välkomna och gladdes över att så många, trots det vackra vädret, hade hörsammat inbjudan.

Ingela och Sven-Erik Olsson inledde sitt program med en tillbakablick på nykterhets- och väckelserörelsens aktiviteter i slutet på 1800-talet. Sång, såväl solo som duett, till pianoackompanjemang samt trumpetsolo innehöll deras uppträdande. Av applåderna att döma var alla imponerade av det hela.

Förplägnaden, som sköttes av Ingegerd Bengtsson, Elsa Axelsson, Gunhild Wessén och Märit Magnusson, bestod av kaffe/te med bröd och avslutades med Ingegerds goda äppelkaka med vaniljsås.

Det välfyllda vinstbordet lockade till lottköp. Lotteriet sköttes av två ungdomar från Wargentinsskolan, som en del i deras projektarbete ”Baltikumhjälpen”. Det överskott som lotteriet inbringade överlämnades till Arne Månsson som därefter berättade för mötesdeltagarna om hur transport och överlämnande av allt material sker i Baltikum.

Av de ifyllda svaren, på de enkäter som delades ut, att döma var deltagarna nöjda med arrangemanget. Några av de, som inte redan var medlemmar, gick med i IOGT-NTO/Breidablick.

Efter allsång avtackades alla medverkande med varma applåder.

Annons