Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IOGT-NTO

Östersunds kommunkrets av IOGT-NTO:s årsmöte hölls den 27 februari i ordenshuset, Brunflo.

Annons

Björn Karlsson öppnade mötet och hälsade ett 50-tal medlemmar välkomna. Till ordförande för årsmötet valdes Marianne Stålberg.

Av verksamhetsberättelsen framgick att kretsen under året letts av en arbetsgrupp på tre personer, Björn Karlsson, Eva Johansson och Åke Sundin.

Valborgsmäss firades traditionsenligt vid Spikbodarna med underhållning, fika, brasa och fyrverkerier. Under sommaren har fem ”Storsjökvällar” arrangerats på Folkets hus i Östersund.

Artister som medverkade var Anna Book, Arja Saijonmaa, Roland Cedermark, Bengan Jansson och Eddie Oliva samt lokala artister som Hanna Jämteby och Hasse Thor. Dessutom medverkade som vanligt elever från kommunens kulturskolor och dansare från Dawes dansskola.

Eva Johansson och Bernt Carlsson var programledare och Björn Karlsson talade för IOGT-NTO-rörelsen. Sammanlagt hade ”Storsjökväll” 2250 inlösta besökare.

Valberedningen hade inte lyckats få till en fullständig styrelse utan föreslog en arbetsgrupp på fyra medlemmar med en mandatperiod av ett år och så blev mötets beslut. Till arbetsgrupp valdes Nils-Gustaf Bergqvist, Allan Magnusson, Märta Jönsson och Thelma Olsson-Byhlin.

Marianne Stålberg avtackades med blommor.

Därefter kunde mötesdeltagarna sälla sig till drygt hundra övriga medlemmar och vänner och sätta sig vid vackert dukade bord där det bjöds på Jämtlandsbuffé.

Bernt Carlsson hälsade välkommen och sedan underhöll 3badurerna med skön musik. Bernt Carlsson och Lilia sjöng duett och även egna sånger. Sven-Erik Johansson ackompanjerade och spelade ett pianostycke. Björn Karlsson talade om hur viktigt nykterhetsarbetet är i dag och framförde senare en monolog om konsulentens liv.

Kvällen avslutades med mer musik av 3badurerna.

Mer läsning

Annons