Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IOGT-NTO 277 Breidablick

Annons
Den 15 november firade föreningen sitt 125-årsjubileum med att bjuda in till högtidsmöte. Det inleddes av ett stämningsfullt intåg av kören.
Ordförande Anna Österholm höll ett högtidstal med många tänkvärda minnesord. En tanke ägnades dem som avlidit under året. Utdelning av diplom och plaketter till de medlemmar som hade varit med i föreningen visst antal år gjordes. Bland annat avtackades Arne och Ann-Marie Sköld för sitt stora engagemang både i Härjedalen och i Jämtland, inte minst det arbete som paret lagt ned på Sällsjögården.
Mötets programinslag bestod av föreningens egen sångkör, "Breidablickskören". Den bildades i augusti 2008 under ledning av Herbert Sjödin i samarbete med NBV och gjorde sitt premiärframträdande denna dag. Sånger på svenska, jämtska och engelska framfördes. Repertoaren är hämtad från Folkrörelsesångboken, bland annat av Anders Fugelstad och som slutkläm På Gott Humör av "Ecke i Ocke". Även solister fanns med, nämligen Alice Sjödin och Jan-Erik Tedemar. Den sistnämnde sjöng föreningens egen kampsång solo.
IOGT-NTO:s distriktsordförande Vivan Åhman gratulerade jubilaren och överlämnade en present samtidigt som hon manade till ett gemensamt arbete inom det sociala uppdrag som nykterhetsrörelsen har.
Marianne Stålberg gratulerade från vänföreningen Odens sal. Willi Iwald berättade om sin kontakt med nykterhetsrörelsen och tackade för en trevlig samvaro.
En mycket trevlig samvaro som förutom tal, sång och musik, blommor och presenter även innehöll en jubileumstårta. Ett 50-tal medlemmar och gäster hade njutit av dagen.

Mer läsning

Annons