Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ILCO Jämtlands län

Annons

Patientföreningen för stomi-och reservoaropererade och övriga med tarmsjukdomar, hade årsmöte söndagen den 15 mars i Torvalla bystuga. Till mötesordförande valdes Christer Rolandsson och till mötessekreterare Birgitta Näsman. Till ordförande i föreningen valdes Mats Sjödin, Strömsund och Märta Claesson, Östersund kassör, övriga ledamöter Ulf Olsson, Frösön och Jan Näsman, Fåker. Ur verksamhetsberättelsen kunde man läsa om olika aktiviteter under årets lopp. Nymedlemsträff, Norrträffen, surströmmingsfesten tillsammans med reumatikerna samt julborden. Tyvärr blev några inställda på grund av för få deltagare.

Bandagefirman Coloplast gästade på mötet och visade upp sina bandage och nyheter, vilket uppskattades av mötesdeltagarna.

Från förbundet hade Britt-Louise Eliasson kommit och informerade om de planer och visioner förbundet på riksnivå har. De arbetar med att vi ska ha kvar vår distribution av hjälpmedelsystem över hela landet som Apoteket utför, inte som Jönköpings län valde att själva sköta sin distribution. Av 2065 produkter blev det endast 390 som blev kvar. Barn- och ungdomsaktiviteter med läger på Barnens ö i Roslagen där många fått vänner för livet.

De överblivna bandageprodukterna som samlats in har sänts till bland andra en kvinna i Zimbabwe genom en hjälporganisation. Hon har börjat skolan och hennes att liv fungerar beror på de bandage föreningen har hjälpt henne med. Information om eventuell sammanslagning med RMT (Riksförbundet för mag- och tarm,) diskussionen sker på förbundsnivå. Tyvärr finns det ingen Rmt- förening i jämtlands län som ILCO- Jämtland kunde ha ett samarbete med.

Besöksgrupp i Jämtlands län fortsätter sitt arbete med att nå ut med information till de som ska opereras och till de nyopererade.

Ett lotteri genomfördes med tiggda och skänkta priser och årsmötet avslutades med en god middag i goda vänners lag vilket satte punkt för årsmötet 2009.

Mer läsning

Annons