Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HRF Ragunda

Annons

HRF, Hörselskadades förening i Ragunda, hade anordnat ett medlemsmöte i sockenstugan, Stugun onsdagen den 22 april. Det var första gången ett medlemsmöte anordnades i Stugun och styrelsen blev glatt överraskad av den stora uppslutningen av intresserade, ett 40-tal personer. Inger Eriksson, en eldsjäl från Stugun, hade genom affischering och den lokala tv-kanalen bidragit till att så många hörsammat inbjudan till mötet.

Ordförande Sören Blom hälsade de närvarande välkomna. Därefter informerade Annika Kanto från Vuxenskolan om olika studiecirklar som föreningen kunde bilda för sina medlemmar. Under hela kvällen arbetade två tolkar, Gunvor och Rose-Marie från Östersund. Styrelsens funktionärer presenterade sig för de närvarande. Från Hörselskadades distrikt deltog distriktets ordförande Mats Hult samt distriktets sekreterare Eva Persson. Mats talade om föreningens uppbyggnad och syfte och därefter visade han olika typer av hjälpmedel som fanns att tillgå för hörselskadade. Han talade även om vilka möjligheter medlemmarna har att utnyttja olika typer av tolkning och teckenspråk.

Föreningen bjöd på kaffe med bröd som anordnats av Ingrid Holmberg Andersson och Inger Eriksson. Under kaffestunden såldes lotter med skänkta vinster. Batterier till hörapparater såldes av föreningens ombud Siri Hallman. Medlemsvärvning som är så viktig för föreningens överlevnad kom även igång med god verkan. Föreningen uppskattade mycket att vi mot en ringa penning fick hyra den vackra lokalen. Dock önskar de hörselskadade få framföra till kyrkonämnden att lokalen utrustas med hörslinga och förstärkare. Medlemsmötet i Stugun kunde inte ha varit trevligare en vacker vårkväll som denna och styrelsen hoppas få återkomma inom snar framtid.

Mer läsning

Annons