Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HRF Åre

HRF, Hörselskadades förening i Åre, avslutade verksamhetsåret med litet julbord i Bergstugan i Fröå.

Annons

De 17 deltagarna njöt av den utsökta goda maten samt sången och musiken av Kerstin och Kenneth Ring. Fyra personer skrevs in i föreningen som består av ett 90-tal medlemmar spridda över hela Åre kommun.

Höstens verksamhet började med surströmmingsfest i Ottsjö.

I september mötte 13 personer upp till elvakaffe med poesi på mötesplats Bjurgården, Hallen. Hörselskadades dag firades på Bion Järpen med 50-talet deltagare som fick ta del av viktig hörselinformation av distriktsordförande Mats Hult och ordförande Margit Widholm. Allt skrivtolkat. Därefter umgicks deltagarna vid fikabordet och fick köpa batterier till hörapparaterna. Dagen avslutades med filmen ”Arn, riket vid vägens slut”. Tre nya medlemmar skrevs in.

I november hölls två träffar på Mötesplats Bjurgården som HRF tillsammans med ABF:s studieförbund ansvarade för. Berta Magnusson berättade om ”SjungarLars från Kall” för 35 deltagare. Den 20 november besöktes poesiträffen av ”fyra skrivande kvinnor” från Trångsviken.

I dessa neddragningstider kan man konstatera att det inte är någon brist på hörselskadade, men alltför få är anslutna till HRF. Dessa går bland annat miste om tidningen Auris som ges ut åtta gånger per år med viktig information om frågor rörande hörseln.

Mer läsning

Annons