Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjärt- och lungsjukas länsförening

/

Annons

Länsföreningen har haft sitt nionde årsmöte. Hjärt- och lungsjukas länsförening bildades redan 1944 och först sedan ett antal lokalföreningar bildats blev föreningen i Östersund en lokalförening och 2001 bildades en länsförening.

Vid årsmötet den 28 mars 2009 valdes Tony Olofsson som ny ordförande efter avgående Karl-Evert Johansson. Som ny studieorganisatör enligt stadgarna valdes Karl Wernersson. Eftervårdsombud och studieorganisatör har tidigare valts som ledamöter men efter flera kongresser med önskemål om att dessa förtroendeposter ska ingå i styrelsen ingår dessa nu i stadgarna där de väljs som ordinarie styrelsemedlemmar. Således valdes Börje Johansson och Uno Essvall som länseftervårdsombud hjärta respektive lunga för ytterligare en tvåårsperiod.

Vid ett konstituerande möte som hölls omedelbart efter årsmötet valdes Jan Jonsson till vice ordförande.

Tack vare en bra förberedd valberedning med Ingemar Ingvarsson som föredragande gick årsmötet lätt att genomföra. Ingemar har efter många år avsagt sig uppdraget som valberedningens ordförande och valdes nu som ersättare.

Till ny ordförande för valberedningen valdes Karl-Evert Johansson en ”gammal räv” som alla är glada att fortfarande kunna nyttja och som valberedningens ordförande passar han som ”handen i handsken”.

Efter årsmötet bjöd länsföreningen alla mötesdeltagare på lunch i Folkets hus.

Mer läsning

Annons