Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjärt- och lungsjukas förening

Annons

Hjärt- och lungsjukas förening i Östersund höll sitt tionde årsmöte i föreningens lokal på Allégatan 45.

Ordförande, Margareta Eriksson, öppnade årsmötet och kunde hälsa ett 40-tal medlemmar välkomna. I samband med årsmötets öppnande hedrades också minnet av de under året bortgångna medlemmarna med ljuständning och en tyst minut. Därefter läste Margareta några rader ur en dikt av Bo Setterlind och Arne Nilsson trio spelade Jämtländsk kärleksvisa.

Till ordförande för årsmötet valdes Arne Dahlin och till sekreterare Barbro Persson. Därefter följde sedvanliga årsmötesförhandlingar.

Verksamhetsberättelsen visar på ett aktivt år. Föreningen har under året haft två medlemsmöten i form av soppluncher med information och underhållning, ett medlemsmöte där Jasmine Olbrant från Apoteket kom och informerade om blodtrycksmätning med mera, några medlemsmöten med musikunderhållning samt ett medlemsmöte för nya medlemmar. Ett nyårsbrev tillsammans med kallelse till årsmötet har skickats till samtliga medlemmar, som vid årets slut uppgick till 571 personer. Utåtriktad information har lämnats vid ett flertal tillfällen som till exempel Hjärtats dag på länsbiblioteket, en tipspromenad i Badhusparken under uppmärksamhetsveckan och spirometritester i sjukhusets entré. Vårdcentralerna i kommunen har besökts av eftervårdsombuden.

Motionsverksamheten har till många medlemmars glädje pågått både under våren och hösten i form av bowling, golvgymnastik, vattengymnastik (fem grupper) och tipspromenader med efterföljande bingo och fika med hembakat bröd. Bowlingmästerskapen hölls i Karlskrona och de åtta spelarna gjorde bra ifrån sig. En kombinerad bowling- och shoppingresa till Sundsvall anordnades av bowlarna under hösten. Under våren och hösten har två kostcirklar och en cirkel i körsång pågått. En akvarellkurs pågick under våren.

Efter genomförda val fick styrelsen följande sammansättning: Margareta Eriksson ordförande, Barbro Persson vice ordförande, Maj-Lis Jonsson kassör, Erik Edström sekreterare samt Barbro Andreasson, Staffan Johansson och Mildred Edin ordinarie ledamöter. Till eftervårdsombud lungor valdes Mildred Edin och till studieorganisatör Margareta Eriksson.

Avgående styrelseledamoten och EVO-ombudet Ulla Nilsson samt samordnare/badledare Maj och Börje Johansson avtackades med blommor.

Före och efter årsmötet underhöll Arne Nilssons trio med musik och sång. De medlemmar, som kommit till årsmötet, bjöds på kaffe/te och smörgåstårta.

Ett par dagar efter årsmöte var det dags för öppet hus i föreningens lokal. Både medlemmar och icke medlemmar fick chans att testa sitt blodtryck samt lära sig hjärt- och lungräddning. De fick även information om hur en hjärtstartare fungerar. Besökarna hade möjlighet att köpa fika och även denna gång serverades hembakat bröd. Ett 40-tal personer kom till lokalen.

Mer läsning

Annons