Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hembygdsföreningen Gamla Lugnvik

Hembygdsföreningen Gamla Lugnvik har haft medlemsmöte i föreningens lokal som passande nog är det äldsta huset i Lugnvik.

Annons

Ett femtontal intresserade samlades kring kaffebordet för samtal om Lugnvik. Eftersom detta också blir en mötesplats för gamla Lugnviksbor saknas inte samtalsämnen.

Föreningens ordförande Ingrid Haagensen Olsson hälsade de närvarande välkomna och informerade kort om vad som står på föreningens program framöver. Närmast kommer föreningens årsskrift som släpps i samband med fritidsgårdens årliga luciafirande. Från föreningen finns önskemål om att få in mer material till årsskriften exempelvis nedtecknade minnen, anekdoter och berättelser från Lugnvik.

Under våren 2012 planeras en utställning på temat Hus i Lugnvik och redan på medlemsmötet visades att det finns stor kunskap om ämnet – vem som bodde var och hur det såg ut i Lugnvik före den stora omändringen. Nämnas kan att på parkeringsplatsen vid höghuset i Lugnvik fanns förr ett stall. Det är en spännande uppgift och viktigt att intervjua de som bott länge i Lugnvik och som fortfarande minns hur det var.

Ordföranden tackade de närvarande för det engagemang som visats under kvällen.

Annons