Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han har tagit både OS- och VM-medalj

/
  • Janne Halvarsson dök upp en dag på skidstadion. Det var många som ville prata med honom. En kaffepaus med lussekatter smakade bra.Foto: Seved Johansson

Janne Halvarsson är fortfarande en kändis. Det märks när han en dag kommer på besök på skidstadion i Östersund, där det denna dag är World Cup i skidskytte.

Annons

År 2008 när Östersund arrangerade VM i skidskytte var Janne Halvarsson med och jobbade som funktionär. I dag är det hans fru Gerd som är funktionär och ingår i spårgruppen.

På 1960-talet var Janne en av de stora längdskidåkarna. 1968 vann han OS-silver och 1970 VM-brons i stafett. Svensk mästare blev han 1968 på 50 km och förutom detta har han tagit silver och två brons individuellt samt tre stafettsegrar. Han har under sin skidkarriär fått ihop en imponerande prissamling.

Han tycker att det är lika roligt med skidåkning i dag fast han ägnat hela sitt liv åt denna sport.

I dag vallar och slipar han andras skidor i sin verkstad, men han hinner också med och att åka skidor själv. Eftersom han är en naturmänniska så är han ute i skog och mark mycket. Här kommer jakten in som en viktig del i hans liv.

Mer läsning

Annons