Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gemensam PRO-resa

/
 • Hällingsåfallet, Nordens största canyon med 42 fallmeter.                    Foto: Astrid Åkergren

Annons

Det var 49 personer från PRO-föreningarna Stugun, Fors, Kälarne och Ragunda som gjorde Vildmarksresan 18-19 augusti.

Det var fantastiska vyer och strålande väder, framförallt andra dagen när Astrid Åkergren tog dessa bilder från Hällingsåfallet, som blev det näst sista stoppet på denna fullspäckade resa. Dessförinnan hade man fotograferat Stekenjokk med de norska fjällen i bakgrunden, helt vindstilla och med strålande sol. Saxnäs med Marsfjällen och Kultsjön, Trappstegsforsen samt Fatmomakke sameby bjöd också på tacksamma motiv.

Micke från Kälarnebuss rattade vant de olika vägarna och Maud Mejermo, reseguiden, tog väl hand om deltagarna med Håkan Ingo som tjänstvillig hjälpreda.

Astrid Åkergren testade kunskaperna om resmålen med 13 kryssfrågor. Mat intogs på Vilhelmina hotell, Saxnäsgården, Gäddede Hotell samt Strömsunds hotell. Vid Ankarede trakterades gruppen med ”vrålfika” av trevliga värdinnor. Annars var det bussfika med hemgjorda hälsosmörgåsar av Stugundamerna.

Deltagarna fick utmärkt guidning i Fatmomakke av en kunnig parant dam som visste det mesta om allt, tyvärr har hennes namn fallit bort. Tack alla som var med och medverkade till den fina resan.

Mer läsning

Annons