Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamla Östersund

Föreningen Gamla Östersund höll sitt årliga högtidsmöte i rådhuset den 23 oktober, traditionsenligt på stadens födelsedag.

Annons

Föreningens ordförande Peter Berg hälsade omkring 130 medlemmar välkomna. Det bjöds god mat och dryck, information och underhållning samt trevlig samvaro under kvällen. Under samlingen kunde man se på en kortfilm från Östersund år 1945, vilken gav anledning till många igenkännande kommentarer.

Peter Berg informerade om pågående verksamhet, bland annat bildgruppernas arbete och deras utställningar. En bildutställning öppnades samma dags eftermiddag med anledning av nyinvigningen av Stortorget. Där kan man se hur Stortorget sett ut genom åren. På Jamtli har nyligen öppnats en utställning med namnet En bit av Söder. Föreningen har hjälpt till med historiskt bildmateriel även vid andra tillfällen, vilket har varit uppskattat.

Förutsättningarna har ändrats vilket innebär att Stadsmuseet kommer att bli kvar i nuvarande lokaler. Man har ökat utbudet av aktiviteter såsom filmvisningar, föredrag och stadsvandringar. Föreningen har också infört en ny logotyp bestående av en bild på Stadsmuseets byggnad. Under kvällen presenterades en ny informations- och rekryteringsbroschyr. Före kaffet konserterade mässingsoktetten Bleck Velvet, ett mycket uppskattat inslag. Musikanföraren Simon Paulsson var förberedd och kunde snabbt slå an ett extra nummer som tack för uppskattande applåder.

Sven Ringvall framförde gästernas tack och berörde i tacktalet den målning med en vy från staden mot Frösön utförd år 1900 som Maj-Britt och han skänkt till Stadsmuseet. Kvällen avslutades med att föreningens årsskrift 2009 presenterades och det 96-sidiga häftet utdelades vid mötets slut tillsammans med ett exemplar av den nya broschyren.

Mer läsning

Annons