Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frostviksfjäll turistförening

/
  • Ulla Jonsson, Frostviksfjäll turistförening, överlämnar stjärnan samt blommor och flagga till Yngve Johansson.Foto: B-O Lydén

Frostviksfjäll turistförening hade årsmöte torsdagen den 19 februari i Frostvikens naturinformation, den vackra utställningen om Frostvikens kultur och natur som ligger i anslutning till Gäddede turistbyrå.

Annons

 

Efter årsmötet tilldelade föreningen utmärkelsen Frostviksstjärnan, en specialdesignad silverstjärna lika den som ligger i Frostvikens gamla kommunvapen i till Yngve Johansson, Gäddede och Kyrkbolandet med motiveringen:

”under mer eller mindre hela sin livstid har han verkat för frostvikens väl och dess utveckling. många är de föreningar där han arbetat ideellt genom åren, suttit med i över 20 styrelser och jobbat oförtrutet framåt. restaurering av kvarnen i kvarntjärn, stigröjningar och skyltningar till gamla täljstensbrott, vedhuggning till bakstugan, upptimring av byggnader och andra arbeten för frostvikens hembygdsförening, där han även fortfarande är ordförande är bara några av alla de insatser han gjort för frostviken. 2008 års frostviksstjärna tilldelas härmed yngve johansson. vi i turistföreningen vill med stjärnan samt en frostviksflagga tacka yngve för hans föredömliga arbete för frostviken.”

Mer läsning

Annons