Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frivilliga samhällsarbetare Z-län

Annons
Frivilliga samhällsarbetare i Z-län höll medlemsmöte i sin lokal på Slåttervägen, Östersund, den 25 november.
Föreningen hade bjudit in Anna-Maria Sundström, från J-sam, Samordningsförbundet för psykiskt funktionshindrade i Jämtland.
Arrangörerna trodde att det fanns många brukare/huvudmän med diagnos eller problematik inom detta område. Något som medlemmarna skulle ha nytta av att bli informerade om. Och man är övertygad om att så är fallet. Därför var det synd, att så få kontaktpersoner, gode män, med flera tog tillfället i akt att skaffa sig information om hur man hjälper denna mycket utsatta grupp.
De som var där fick i alla fall en mycket givande och intressant information, hur det ser ut för de neuropsykiatriska klienterna. Både vad som erbjuds, men i diskussionen som uppstod, kom det även fram vilka stora svårigheter, man som kontaktperson, och god man har att brottas med. ADHD-DAMP är mycket vanligt i denna utsatta grupp.
Föreningen ska, så snart inbjudan kommer, besöka de kommuner som gett bidrag till verksamheten. Detta för att ge information om vad föreningen kan hjälpa till med, för överförmyndarnämnder, socialtjänst med mera ute i länet.
Vid nästa möte, som är den 20 januari 2009, kommer Gunilla Fritzon och ger lämnar information om personliga ombud!
Ordförande Owe Eriksson, påminde om vikten att snarast få till en valberedning, tackade för ett bra år, samt önskade alla en god jul.

Mer läsning

Annons